Nyheter - Marshall Motorsport

Nyheter - Marshall Motorsport

Marshall Motorsport

Tilbake til Web-sidene til Marshall Motorsport.


Følg oss på Facebook!Ta gjerne kontakt med oss på e-post:
Thomas Marshall
eller
Thomas Hårajuvet

RacingNM Asfalt Classic på Rudskogen 14-16 aug

RacingNM 2015 - GT5!Posted by Thomas Hårajuvet 17 Aug, 2015 07:44:48

Det ble til slutt et flott resultat etter helgens RacingNM på Rudskogen, men nye meritter virket uoppnåelige fredag morgen da den første fritreningen startet med at oljen rant ut av girkassen!

Under forrige løpshelg i juni, fikk vi girkassehavari. Girkassen er egenhendig overhalt i garasjen på Fusa – med reserve drevsett som har fulgt bilen fra Tyskland, uten verkstedshåndbok. Det var derfor en del usikkerhet knyttet til om kassen ville tåle den harde påkjenningen på banen. Og allerede etter første treningsheat måtte vi til å skru.

Heldigvis var lekkasjen på et sted som var tilgjengelig for reparasjon uten å ta girkassen ut av bilen, så etter et par timers jobb var vi klare til neste treningsheat.

Kassen holdt tett etter dette, men rundetidene våre svarte ikke helt til forventningene. Det gikk ca 4 sekunder senere enn i fjor, og vi måtte kjempe for å ikke komme sist i feltet under kvalifiseringen lørdag morgen. Det er en annen utvekslingen på girkassen etter reparasjonen, og dette krever en endring i kjørestil. Jeg klarte å knekke noen koder ila det første løpet, brukte lavere gir enn tidligere og utnyttet motorens turtall i større grad. Klarte til slutt å kjøre meg opp til en 4.plass fra 7. startspor. Det var vi utrolig fornøyde med!


Løp 2 går enda bedre! Med en knall-start fra 3. startspor leder jeg allerede fra første sving. Jeg klarer å holde den ledelsen gjennom 5-6 runder, før jeg gjør en feil, bremser for sent i slutten av langstrekket og må gi fra meg en plassering i svingene etter. Nest høyest på pallen på lørdag kveld – for en opptur dette hadde vært!

Siste løpet går søndag ettermiddag. Fredag og lørdag hadde gitt sol og varme, men søndag kom med noe mer skyer og lavere temperatur i asfalten. Det passet oss utmerket! Medium-dekkene vi kjørte på fredag og lørdag begynte å synge på siste verset, men nå når temperaturen var lavere kunne vi sette på dekk med mykere gummiblanding. De gir bedre grep, men tåler ikke så mye varme før de overbelastes. Jeg starter på tredje rekke, med 4 konkurrenter foran meg. Fikk en god start og gjorde noen gode valg gjennom de første svingene, så jeg avanserte raskt til 3.plass – bak en Volvo S40 og en Peugeot 306. Det ble en tett og intensiv kamp gjennom de 8 neste rundene, men det var jeg som kunne klatre øverst på pallen under den siste premieutdelingen denne helgen!

Teamsjefen har spilt en viktig rolle også denne helgen, selv om han måtte følge løpene hjemmefra, foran livetimingen med RadioMotor på ørene. Gode tips om oppsett og justeringer, fruktbare diskusjoner og peptalks gir resultater på banen!

GT5 begynner virkelig å bli en fin klasse å kjøre i! Det var 9 biler på treningen fredag og 8 biler som kjørte løpene. Bilene går ganske likt og det blir mye tett og spennende racing – både for de som ser på og oss som kjører. Det er en fin gjeng og en god tone i depotet gjennom hele helgen!


Min far har vært med og ytt god hjelp og støtte denne helgen. Han kjørte egen veteranbil over fjellet og fikk stille ut sin 1967 Volvo P1800S sammen med andre flotte gamle og nye biler med referanse til motorsport. Hele gjengen kjørte også parade på banen, og det var en tydelig fornøyd gjeng som kom tilbake etter noen runder «frihet» på Rudskogen’s spektakulære asfaltbane!

Neste og siste runde i RacingNM går på Vålerbanen i september – da skal de siste poengene i NM og NorgesCup deles ut. Vi skal være der og kjempe om vår andel!

Mvh
T&T (&O)

  • Comments(0)//news.marshallmotorsport.no/#post105